úterý 15. února 2011

Konzumace tohoto blogu je na vlastní nebezpečí!

Kulčiba dávivá roste v asijských tropech i v Africe. Její plody (ale i kůra a listy) obsahují strychnin a brucin. Tyto alkaloidy mají toxické účinky. Tak si dejte pozor na to, co vyplodím.

Průběh otravy je následující:  Nejprve se vám zbystří smysly, následuje pocit smrtelné úzkosti. Začnete se třást, nebudete moci dýchat! Silnější jedinci vydrží záchvatů více. Kolik jich snesete vy?

2 komentáře:

  1. ňam! vidíš i by jsme mohly mít jeden blog obě, konzumování Kulčiby je vegan :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je, akorát když jí sníš moc, tak si asi už nikdy nedáš ani steak ani tofu. :-D Poslední veganská sváča...

    OdpovědětVymazat